تعیین ماهیت گاز مبرد کولرهای گازی و یخچال‌های وارداتی مشمول استاندارد اجباری نیست

سرپرست اداره‌کل استاندارد استان کردستان گفت: تعیین ماهیت (تعیین نوع) گاز خنک کننده (گاز مبرد) موجود در کولرهای گازی و یخچال‌های وارداتی مشمول استاندارد اجباری نبوده و مشمول ضوابط تعیین ماهیت کالا حسب تبصره‌ی ذیل ماده‌ی ۳۱ قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد می باشد.

به گزارش خبرگزاری سلامت (طبنا) از کردستان، فرهاد حیدری با اعلام این خبر اظهارداشت: مطابق با بندهای ۱۵ و ۱۶ ماده ۷ و تبصره ۲ ماده ۱۴ قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد، تنها کنترل کیفیت کالاهای صادراتی مشمول استاندارد اجباری و وارداتی و تولید داخل با توجه به استثنائات مندرج در قانون بر عهده سازمان ملی استاندارد ایران بوده و تعیین ماهیت و تعیین کاربرد کالاها و فعالیت‌های مرتبط با آن از جمله نمونه برداری از وظایف این سازمان نمی‌باشد.


وی افزود: در خصوص کولرهای گازی و یخچال‌های وارداتی صرفاً مصرف انرژی، عملکرد و ایمنی مطابق با استانداردهای شماره‌ی ۲-۶۰۱۶، ۶۰۱۶ و ۴۰-۲-۱۵۶۲ اجباری می‌باشد و تعیین ماهیت (تعیین نوع) گاز خنک کننده (گاز مبرد) موجود در این دستگاه‌ها مشمول استاندارد اجباری نبوده و مشمول ضوابط تعیین ماهیت کالا حسب تبصره‌ی ذیل ماده‌ی ۳۱ قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد است که از وظایف گمرکات است.


سرپرست اداره‌کل استاندارد استان کردستان با بیان این که این اداره‌کل ضمن آموزش به کارشناسان آزمایشگاه تأیید صلاحیت شده در مورد کامنت‌گذاری در سامانه‌ی EPL، نمونه بردار و آزمایشگاه‌های آزمون را به گمرک اعلام نموده است، تأکید کرد: موارد ذکر شده در آخرین تفاهم نامه منعقده با گمرک ج. ا.ا به ویژه بند ۴-۲-۱ تفاهم نامه نیز به منظور تأکید بر تفکیک وظایف و مسئولیت‌های سازمان ملی استاندارد ایران و گمرک جمهوری اسلامی ایران درج شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha